הוועד הממונה במפעל המים כפר סבא יסיים כהונתו – הבחירות יוצאות לדרך

רשמת האגודות השיתופיות עו"ד טלי ארפי הורתה לכנס אספה כללית ולבחור הנהלה נבחרת. ב-9 ביוני יתכנס הוועד הממונה לאישור התקנון החדש • תושבי העיר חוזרים לשלוט בשירותי המים

בהחלטה רשמית של רשמת האגודות השיתופיות מיום 3 ביוני 2025, הונחתה אספת המורשים – מועצת העיר כפר סבא לפעול לקיום אספה כללית של אגודת המים ולעריכת בחירות להנהלה נבחרת. בכך מסתיימת תקופה יוצאת דופן של ניהול זמני בגוף צרכני ציבורי, שהתארכה הרבה מעבר למקובל.

הלם קלאב

חמש שנות ועד ממונה – סוף של תקופה

מאז שנת 2020, עם התפטרות ההנהלה הקודמת על רקע סכסוכים פנימיים ואי סדרים, מונה ועד ממונה לניהול מפעל המים בכפר סבא – מהלך שמוגדר בחוק כפתרון זמני בלבד. אלא שבפועל, התארכה כהונתו של הוועד הממונה הרבה מעבר למקובל, ללא קביעת מועד לבחירות, וללא מתן זכות לחברים לבחור את נציגיהם להנהלה.

במהלך התקופה הזו נמתחה ביקורת ציבורית נרחבת, כאשר רבים ראו במצב עדות לניתוק בין ניהול גוף ציבורי לבין בעלי הזכות החוקית – תושבי העיר וחברי האגודה.


אבני הדרך: תקנון, אספה, בחירות

לפי החלטת רשות התאגידים ורשם האגודות השיתופיות, הוועד הממונה יתכנס ב-9 ביוני 2025 לישיבה מכרעת, שבה יובא לאישור תקנון מעודכן של אגודת המים כפר סבא. התקנון החדש מהווה תנאי הכרחי לקיום אספה כללית תקפה ולעריכת בחירות דמוקרטיות בגוף צרכני.

לאחר אישור התקנון, אמורה אספת המורשים:

  • לאשר את נוהל בחירת המורשים החדשים,
  • ולהוביל לבחירת הוועד המנהל החדש של אגודת המים.

רקע: ניהול זמני שהפך לקבוע

מפעל המים של כפר סבא, גוף צרכני שמספק שירותי מים לתושבי העיר, מנוהל מזה חמש שנים בידי ועד ממונה – מינוי שהחל כפתרון זמני בעקבות סכסוכים פנימיים באגודה. עם הזמן, הפך אותו מינוי לעניין קבוע, ללא פיקוח של חברי האגודה, וללא שקיפות או הליך בחירות.

מצב זה הוביל לביקורת ציבורית ודרישות גוברות מצד פעילים מקומיים להשבת הניהול הדמוקרטי, השקוף והחוקי של תשתיות המים בכפר סבא.


סיום תקופה – ותחילתה של תקווה

אם אכן יתקיימו הבחירות בהתאם להנחיות, אגודת המים של כפר סבא עשויה לשוב ולפעול לפי העקרונות של צרכנות ציבורית, אחריות אזרחית וניהול דמוקרטי. מדובר לא רק בסיום כהונתו של ועד ממונה, אלא בתחילתה של תקופה חדשה – שבה תושבי העיר יוכלו לקחת חלק פעיל בקבלת ההחלטות על ניהול המשאב היקר מכולם: המים.

כתבות קשורות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן