איך מתנהל גישור לגירושין באמצעות מגשרת?

בפני בני זוג המעוניינים להתגרש קיימות 2 אפשרויות. האחת להגיע להסכמות באמצעות הליך של גישור לגירושין והשנייה לפתוח תביעות בבית המשפט.

אין ספק שהליך גישור לגירושין הינו הליך זול, יעיל ובריא יותר לסיום הנישואין מאשר הליכים משפטיים.

חודש המודעות

מה זה הליך גישור?

הליך גישור לגירושין הינו הליך אשר במסגרתו תנהלו, בסיוע מגשרת לגירושין, דיון בכל הסוגיות שבמחלוקת ביניכם במטרה להגיע להסכם שיפתור את הסכסוך בדרך של הידברות, הסכמה וכבוד הדדי. במסגרת הליך הגישור תוכלו להגיע להסכמות בדרך המהירה והזולה יותר מאשר באלטרנטיבה שהיא ניהול הליך גירושין בבית המשפט.

המטרה בהליך הגישור הינה להביא אתכם להסכם מלא וסופי אשר ייתן מענה לכל הצרכים של ילדכם בעניין מימון הוצאותיהם ובהסדרי השהות שלהם, וכמובן גם לפתור את כל המחלוקות הקיימות ביניכם בנושא הרכוש והגירושין.

האם המגשרת יכולה לכפות הסדר?

המגשרת היא גורם ניטראלי ואין לה שום סמכות לכפות עליכם הסדר. המגשרת מחויבת לנהוג בהגינות ובשקיפות ותנסה במסגרת הליך הגישור להבין מה חשוב לכל אחד מכם, מהם הצרכים של הילדים ותציע לכם דרכים לפתרון. הליך הגישור הוא חסויי ולא ניתן להשתמש במידע שנמסר בהליך גישור.

מהם היתרונות של הליך הגישור?

הליך הגישור הוא הליך קצר וענייני אשר נמשך הרבה פחות זמן מהליך משפטי.

הליך גירושין המסתיים בגישור מאפשר תקשורת טובה ומחזק את ההורות המשותפת שלכם אשר תמשך בעצם לנצח.

בהליך הגישור קיימת וודאות לגבי התוצאה הסופית, בניגוד לפסקי דין הניתנים לאחר הליך משפטי ארוך יקר וממושך, בהם לא ידוע מה יחליט השופט. בגישור אתם האדריכלים של ההסכם, ורק אם תסכימו ההסכם יקבל תוקף של פסק דין.

פתרון הסכסוך המשפחתי שלכם בדרך של גישור יסייע לכם להפחית את עוצמת הסכסוך ביניכם ואת נזקיו, לשמר ולחזק את ההורות המשותפת שלכם, ולקבל בעצמכם את ההחלטות המשמעותיות ביחס לחייכם כך שתוכלו לבנות עבור עצמכם ועבור ילדיכם את ההסדר המשפטי המתאים ביותר לנסיבות חייכם הייחודיות. 

כמה עולה הליך גישור:

על פי תקנות בתי המשפט (רשימת המגשרים)עלות שעת גישור הינה 434 ₪ לכל צד + מע"מ לשעה כלומר 1,015 ₪ לשעת גישור עבור שניכם.

ממוצע שעות הגישור במשרדנו עומד על 10 שעות. בנוסף קיימת עלות של שעות עבודה בשל הכנת הסכם הגירושין. העלות תלויה במורכבות ההסכם . עלות ממוצעת של עריכת הסכם במשרדנו הינה 7,000 ₪.

האם אוכל לפנות לגישור אחרי שפתחתי תיק יישוב סכסוך?

בוודאי שכן. אם תזדקקו לזמן נוסף (יותר מ- 60 ימים מאז שפתחתם את תיק יישוב סכסוך)  כדי להשלים את הליך הגישור תחתמו על טופס 3 הארכת תקופת עיכוב ההליכים בהסכמה . המגשרת תוכל לסייע לכם בהארכת התקופה מול בית המשפט.

עורכת דין יונית גזל הינה מגשרת גירושין מוסמכת, הנמנית על רשימת המגשרים של בתי המשפט ובתי הדין הרבניים ובעל ניסיון רב בניהול גישור לגירושין.

כתבות קשורות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן