בחודשים האחרונים התקבלו דווחים מתושבי כפר סבא על תקיפת אזרחים וילדים -על ידי חבורת נערים רכובים על קורקינטים, לובשי חולצות שחורות. הנערים שמגיחים עם אופניהם במהירות, מאיימים על ילדים ובני נוער, מכים אותם וחוטפים מידיהם מזון וטלפונים. לדברי ערן וורנר האירוע החמור ביותר התרחש מול גן ילדים אליו זרקו מקלות וחפצים.
ורנר: "מדובר בריבוי של מקרים שרובם לא מדווחים למשטרה. אתם נערים מגיעים למקומות מרכזיים בעיר ותוקפים עוברים ושבים וגם בני נוער. לצערי בתי הייתה חלק מאירוע כזה. היא סיימה חוג יחד עם חברותיה וצעדה איתן לאכול גלידה. בדרך הן היו עדותו לתקיפות של חבורת הנערים וברחו ברגע האחרון.
בשבוע שעבר פגשתי מאמן כושר בגינה בכפר סבא הירוקה שסיפר לי שאותם נערים הגיעו עם אופניהם והטרידו את המתאמנות. אירועי האלימות הגיעו גם לדמרי סנטר בירוקה לשכונה שקטה. הילדה שלי וחבריה חוששים להלך ברחובות.
אנחנו מקבלים דיווחים על אירועי אלימות בתוך ומחוץ לכותלי בתי הספר ופועלים בשיתוף עם אגפי החינוך, ביטחון והקהילה בעירייה, עם מנהלי בתי הספר והשיטור הקהילתי – להעברת המידע בזמן אמת כדי לייעל ולמצות את הטיפול באותם מקרים ותלונות. לצערנו במרבית המקרים תלונות לא מוגשות בסופו של דבר למשטרת ישראל מה שמקשה על הטיפול בחלק ניכר מאירועי האלימות. כדי למגר את התופעה – אנו קוראים להגברת נוכחות השיטור וההרתעה והמשך ופעילות ההסברה בבתי הספר. כפר סבא לא תהיה סובלנית לאלימות".
לדבריו של ורנר רק שיתוף פעולה של התושבים וההורים יסלק את האלימות מרחובות כפר סבא. "אנחנו חייבים ת שיתוף הפעול שלכם. בכל פעם ששאתם או ילדכם מותקפים – פנו למשטרה".