מישהו מטפל בך – בית פנחס רוזן מחבק את העובדים הזרים

בבית הדיור המוגן פנחס רוזן שבשכונת רמת חן ברמת גן, לא רק הדיירים זוכים ליחס אישי ותמיכה נפשית – גם העובדים הזרים, המהווים חלק מהצוות, נהנים מתמיכה ייחודית שמסייעת להם להשתלב בארץ ובקהילה.

מאשה ושאנטי שהגיעה מהודו לישראל.
מאשה ושאנטי שהגיעה מהודו לישראל.

בימים של אתגרים חברתיים וכלכליים, כשמלחמה ותמורות גלובליות משנות את פניה של ישראל, בית פנחס רוזן מציע לא רק לדייריו המבוגרים סביבה חמה ובטוחה, אלא גם פועל ליצירת בית עבור עובדיו – רבים מהם מהגרים שהגיעו מארצות רחוקות.

המרקם האנושי שמחבר בין דיירים למהגרים

בבית הדיור המוגן, הממוקם בסמוך לפארק הלאומי ברמת גן, הדיירים והעובדים המהגרים יוצרים יחד מערכת יחסים מיוחדת. העובדים, שהגיעו מארצות שונות, מספרים על תחושת השייכות שהם חווים בזכות החיבור עם הדיירים. מנהלת הבית, מצידה, משקיעה משאבים רבים בהכשרתם ובהתאקלמותם, כולל שיעורי שפה, ליווי מקצועי ותמיכה רגשית.

עפרה רנד, עובדת סוציאלית ותיקה, מספרת: "כמו שאנחנו תומכים בדיירים, כך אנחנו תומכים גם בעובדים המהגרים. יש כאן יוזמות שמטרתן לעזור להם להשתלב בחברה הישראלית, החל בהכרת השפה והתרבות ועד סיוע בבירוקרטיה ובעבודה מול רשויות המדינה".

בנוסף, בבית הדיור המוגן מתקיים פרויקט ייחודי בשיתוף מכללת ספיר, במסגרתו מגיעים סטודנטים ישראלים שלומדים על הגירה ורב תרבותיות כדי לעבוד עם דיירים שיש להם עובדים זרים ועם העובדים עצמם לסייע בגישור  פערי התרבות, ולהקל על התאקלמות העובד/ת אצל הדייר. הסטודנטים  מסייעים בקליטת העובדים המהגרים שהופכים לעובדי הבית. 

שני דאוס, סטודנטית לעבודה סוציאלית ממכללת ספיר, מספרת: "הסטודנטים מביאים איתם רעננות ופרספקטיבה חדשה. מצד אחד הם לומדים על האתגרים של האוכלוסייה המבוגרת בישראל, ומצד שני זוכים לתמיכה בנושאים שמעסיקים אותם – החל בהתמודדות עם ניתוק מהמשפחה ועד קשיי שפה. הם מסייעים לנו לקלוט את העובדים המהגרים בדרך הכי טובה ויעילה". כחלק מפרוייקט זה הקימו שני וחברותיה ללימודים קבוצת תמיכה לעובדים הזרים.

הגישה החברתית של בית פנחס רוזן, שמחברת בין הדיירים לעובדים ולסטודנטים, משקפת את הערך הבסיסי של ראיית האדם כפרט – ללא קשר למוצאו או לגילו. מנהלת הבית רואה בקליטת מהגרים כחלק בלתי נפרד מהחזון שלהם, ובכוונתם להרחיב את הפרויקט בשנים הקרובות.

הדיירים זוכים מכל העולמות – גם ממטפל מבין ומקצועי וגם משלל פעילויות המוצעות בבית: סדנאות אומנות, ערבי תרבות, פעילויות ספורט ושיחות אישיות – כולם מונעים מתוך רצון להפחית תחושת בדידות, הן לדיירים והן לעובדים. "אנחנו כאן משפחה", מסכמת רנד. "זה לא משנה אם אתה דייר או עובד – כולם מוצאים כאן בית".

ביום המהגר הזה בית פנחס רוזן מזכיר לכולנו כמה חשוב לראות כל אדם, להעניק לו מקום להשתייך ולהרגיש בטוח.

רות רנון והמטפלת ג'ולי

 

כתבות קשורות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן