ביום שבת האחרון התקיים מרוץ כפר סבא לזכרו של רס"ל זיו בלאלי ז"ל שנחשב לאחד המוצלחים שהתקיימו עד כה לדברי אביו. המרוץ משך אליו מאות משתתפים – משפחות, ילדים וחברים, שהגיעו כדי לחלוק כבוד לזיו. "אני רוצה להודות לכל מי שהגיע – לחבריו של זיו, לחבריי האישיים, ולמאות הילדים שהגיעו מבתי ספר שונים בעיר. תודה מיוחדת לעיריית כפר סבא ולכל מוסדותיה, לחברי מועצת העיר ולמפעל המים העירוני, שתמכו וסייעו לנו לקיים את המרוץ", הוסיף אלי.
משפחה שמתמודדת עם האובדן, אך ממשיכה להנציח
למרות הכאב על אובדן בנו זיו ובתו מיכל, אלי בלאלי ומשפחתו ממשיכים לפעול למען ההנצחה. "נכדתי אמילי, בתה של מיכל ז"ל, ממלאת כיום את מקומה של אמה ודואגת להמשיך את דרכו של זיו. היא בת עשר בלבד, וכבר מסייעת בארגון, מחלקת פליירים בכיתות ומעודדת ילדים והורים להשתתף במרוץ", סיפר בגאווה.
בית הספר גולדה בכפר סבא, שבו לומדת אמילי, נרתם כולו למען הצלחת המרוץ, תוך שיתוף פעולה מלא של הצוות החינוכי וההנהלה. "כולם היו מעורבים, וזו תחושת סיפוק עצומה לראות את התמיכה הרחבה שקיבלנו", הוסיף אלי.
בשנה האחרונה ביקר אלי בלאלי בביתן של משפחות שכולות נוספות והבין עד כמה נושא ההנצחה חשוב להן. "לשמר את שמו של נופל או נופלת זה נושא מרכזי מאוד עבור המשפחות. כשהודיעו לי שהמרוץ לא יתקיים, הרגשתי כאב חד בלב, אבל נלחמתי כדי שהוא יתקיים, יחד עם אנשים טובים שעזרו לי", שיתף אלי.
"ההתרגשות לראות את כל האנשים שהגיעו לכבד אותנו ואת זכרו של זיו היא עצומה. זה מהות החיים בעיניי. עכשיו נותר לי ללכת לקבר של זיו ומיכל ולספר להם עד כמה אנשים זוכרים אותם, לא שוכחים, ומגיעים בכל שנה ללוות אותנו במרוץ הזה", סיכם אלי בהתרגשות.