כפר סבא תציין את יום הזיכרון בשורת אירועים עירוניים, תחת מגבלות הביטחון והנחיות ההתגוננות

העצרת המרכזית תתקיים בהיכל התרבות, מצעד הזיכרון יצומצם וישודר בשידור חי, וגם אירוע "רצים לזכרם" ייערך כמתוכנן. ראש העיר רפי סער: "מאחורי כל שם יש בן או בת, אב או אם, חיים שנגדעו באכזריות"

כפר סבא תציין את יום הזיכרון בשורת אירועים עירוניים, תחת מגבלות הביטחון והנחיות ההתגוננות
כפר סבא תציין את יום הזיכרון בשורת אירועים עירוניים, תחת מגבלות הביטחון והנחיות ההתגוננות

כפר סבא תציין את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה בשורת אירועים עירוניים, שייערכו בהתאם להנחיות ההתגוננות ונוכח המצב הביטחוני. האירועים יתקיימו בהשתתפות משפחות שכולות, תושבות ותושבי העיר, תלמידות ותלמידים ונציגי מערכת הביטחון, מתוך מחויבות עמוקה לזיכרון, להוקרה ולהנחלת מורשת הנופלים והנופלות לדורות הבאים.

אירועי יום הזיכרון ייפתחו ביום שני, ערב יום הזיכרון, 20 באפריל 2026, בשעה 20:00, עם הישמע הצפירה. מיד לאחריה תתקיים העצרת העירונית המרכזית בהיכל התרבות, בהתאם להנחיות פיקוד העורף. העצרת תיערך במעמד ראש העיר רפי סער, יו"ר יד לבנים כפר סבא פנינה בורנשטיין, משפחות שכולות ותושבי העיר.

הלם קלאב

במסגרת העצרת יוצגו קטעי מסכת בביצוע תלמידות ותלמידי תיכון כצנלסון, קטעי קריאה, שירה ועדויות אישיות, לצד הקראת שמות כל הנופלים והנרצחים בני העיר כפר סבא. בעירייה מציינים כי העצרת תלווה בשפת הסימנים ובתמלול, ותשודר גם בעמוד הפייסבוק העירוני ובערוץ היוטיוב של עיריית כפר סבא.

בהמשך הערב, כעשר דקות לאחר תום העצרת המרכזית, יתקיים גם ערב "שרים זיכרון", אשר ייערך אף הוא בהיכל התרבות ובהתאם להנחיות.

עיקרי אירועי יום הזיכרון בכפר סבא

  • יום ראשון, 19/4, 18:00 – טקס הזיכרון לחללי שכונת עלייה, במרכז הקהילתי לזרוס
  • יום שני, 20/4, 20:00 – צפירה ועצרת הזיכרון העירונית המרכזית בהיכל התרבות
  • כ-10 דקות לאחר סיום העצרת – ערב "שרים זיכרון" בהיכל התרבות
  • יום שלישי, 21/4, 09:00 – מצעד הזיכרון המסורתי, במתכונת מצומצמת
  • 09:20 – טקס עירוני באנדרטת התותח בגן הזיכרון
  • 11:00 – טקס הזיכרון בבית העלמין הצבאי, בהובלת צה"ל
  • 13:00 – עצרת לזכר נרצחי פעולות האיבה, סמוך לאנדרטה בבית העלמין נורדאו
  • 16:30 – אירוע "רצים לזכרם", סמוך לגן הזיכרון

ביום שלישי, 21 באפריל 2026, יתקיים גם מצעד הזיכרון המסורתי בהשתתפות ראש העיר, חברות וחברי מועצה, חיילות וחיילים, נציגי ארגוני הביטחון וההצלה, משפחות שכולות ותושבים. השנה, בשל הנחיות ההתגוננות, יתקיים המצעד במתכונת מצומצמת, אך ישודר בשידור חי בפייסבוק וביוטיוב העירוניים.

המצעד יחל בשעה 9:00 ברחבת יד לבנים בקריית ספיר וימשיך עד לגן הזיכרון, שם יתקיים בשעה 9:20 טקס עירוני באנדרטת התותח. הטקס יכלול השאת משואת זיכרון, הנחת זרים, קטעי קריאה ושירה.

בשעה 11:00, עם הישמע צפירת הדומייה, יחל טקס הזיכרון בבית העלמין הצבאי, בהובלת צה"ל. בהמשך היום, בשעה 13:00, תיערך עצרת לזכר נרצחי פעולות האיבה, סמוך לאנדרטה בבית העלמין נורדאו. העצרת תתקיים במעמד ראש העיר רפי סער ובני המשפחות השכולות, ותכלול קטעי קריאה ושירה, הדלקת משואת זיכרון, הנחת זרים ותפילות יזכור.

עוד באותו יום, בשעה 16:30, ייערך גם אירוע "רצים לזכרם", המתקיים מדי שנה ויוצא לדרך סמוך לגן הזיכרון, במסגרתו רצים בני נוער ותושבים לזכר הנופלות והנופלים.

כחלק מאירועי הזיכרון בעיר, יתקיים גם טקס הזיכרון לחללי שכונת עלייה ביום ראשון, 19 באפריל 2026, בשעה 19:30, במרכז הקהילתי לזרוס, במעמד ראש העיר, תושבי השכונה ובני המשפחות השכולות.

ראש העיר, רפי סער, אמר: "יום הזיכרון הוא רגע שבו אנו עוצרים ומתייחדים עם זכרם של חללי מערכות ישראל ונרצחי פעולות האיבה – אך הזיכרון עצמו חי ונוכח בנו לאורך כל השנה. מאחורי כל שם יש בן או בת, אב או אם, חיים שנגדעו באכזריות וכאב שממשיך ללוות יום-יום.

"מאז טבח השבעה באוקטובר נוספו לצערי משפחות רבות למשפחת השכול, וכל אחת מהן נושאת עמה אובדן כבד מנשוא. אנו מחבקים את המשפחות ומחויבים להיות לצידן – לא רק ביום הזיכרון, אלא בכל ימות השנה, בשגרה היום-יומית, בליווי, בתמיכה ובהנצחה. אנו מחויבים, כחברה וכקהילה, לשאת את הסיפורים, להוקיר, ולפעול מתוך אחריות וערבות הדדית, כדי להיות ראויים למורשת שהשאירו לנו.

"אנו מרכינים ראש לזכר הבנים והבנות שנפלו בגבורה על הגנת המולדת ועל הזכות של כולנו לחיות כאן במדינה חופשית ובטוחה, ולזכר הנרצחות והנרצחים בפעולות האיבה, שחייהם נגדעו באכזריות. גבורתם והאובדן הכבד של חייהם הם חלק בלתי נפרד מהסיפור של מדינת ישראל ומהמחיר שהיא משלמת על קיומה. מתוך הכאב צומחת גם גאווה עמוקה – על הרוח הישראלית, על הערבות ההדדית, על הנחישות ועל האחדות שמחזיקות אותנו יחד. החובה שלנו היא לזכור את הפנים, את הסיפורים, את החלומות ולהעביר אותם מדור לדור. זו ההתחייבות שלנו לנופלים ולמשפחותיהם, וזו גם הזכות והחובה המוסרית שלנו כחברה".

הפרטים המלאים על אירועי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה מופיעים באתר עיריית כפר סבא.

מודעות

כתבות קשורות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן