מטה מאבק הוקם על מנת להבטיח את זכויות החינוך בקדימה צורן
לאחרונה הוקם מטה מאבק שמטרתו להבטיח את המשך פעילותו של בית הספר לבנות "שערי יהודית", שהינו חלק בלתי נפרד ממסגרת החינוך ביישוב מזה למעלה מ-25 שנים. בית הספר, שזכה בפרסי הצטיינות לאורך השנים, משמש כיום כמסגרת לימודית עבור 171 תלמידות מקדימה-צורן והסביבה, מוכר ומפוקח על ידי משרד החינוך כמוסד עצמאי דתי.
הורים משרתים, עובדים ותורמים לקהילה
המאבק שלנו הוא לא רק על בית הספר, אלא על ערכים ועל זכויות קהילה שתורמת ליישוב ולמדינה. רוב ההורים לתלמידות הם אנשים עובדים, חלקם סטודנטים, רבים עדיין משרתים במילואים, וחלקם שייכים לדורות המייסדים של היישוב. אנחנו משלמים מיסים כמו כולם ותורמים לחיי הקהילה, ועדיין מצאנו את עצמנו ללא פתרון הולם. האם ייתכן שבחירתנו בדרך חיים מסוימת הופכת אותנו לפחות ראויים לקבלת זכויות שוות?
הנהגת ההורים ניסתה לקדם שיתוף פעולה להקמת בית ספר ממלכתי-חרדי (ממ"ח)
הנהגת ההורים פעלה לאורך זמן רב, טרם פרסום מכתב הסגירה, לשיתוף פעולה עם המועצה בניסיון להקים בית ספר ממ"ח (באחריות משרד החינוך והמועצה) בתוך היישוב, שיהווה פתרון הולם ויאפשר לתלמידות ללמוד קרוב לבית במתקן על פי סטנדרטים ומרחבי מיגון (מה שלא קיים היום). עם זאת, מתברר כי הסיבה המהותית שעומדת לכאורה בבסיס התנגדות המועצה להקמת בית הספר היא החשש שמתקן ראוי יביא לביקוש ולגידול מספר התלמידות ומתוך כך להגדלת קהילת הציבור המאמין ביישוב.

למעשה, המועצה מנסה למנוע את הרחבת הקהילה הדתית ביישוב במקום להתמודד עם הביקוש ההולך וגדל למסגרות חינוך מותאמות, מסבירים ההורים.
חשוב להבהיר – בחרנו בראש המועצה מתוך אמון מלא ביכולותיה ובכוונותיה לפעול לטובת כלל תושבי היישוב. עם זאת, אנו מודעים לכך שהיא נתונה ללחצים קואליציוניים מצד גורמים המבקשים להוציא את הציבור המאמין ממסגרות החינוך ביישוב.
המחלוקת סביב טענות המועצה בנוגע לדמי השכירות
המועצה טוענת באופן חזרתי ולהגנתה כי בית הספר לא שילם דמי שכירות על הקרקע שבה הוא פועל. עם זאת, הנהגת ההורים מציינת כי טענה זו אינה מדויקת. "הוצגו לנו מסמכים משפטיים שמראים בבירור שלא ניתן לגבות דמי שכירות ממוסד חינוכי מוכר ומפוקח, ולכן האשמות המועצה אינן עומדות במבחן המציאות," מוסיפים ההורים.
פעילות רחבה למען המאבק
במהלך החודש האחרון יצא הציבור המאמין לפעילות רחבה שכללה פניות לתקשורת, מחאות ציבוריות, ופגישות עם גורמים רבים, הן מתוך היישוב והן מחוצה לו. לא נשארנו אדישים. יזמנו פגישות עם שרים, חברי כנסת וגורמים ציבוריים אחרים, במטרה להעלות את המודעות למצבנו ולשנות את רוע הגזירה.
אני מבקש להודות לציבור הרחב שהצטרף למאבק שלנו. קיבלנו חיבוק ענק מהקהילה – חילוניים, דתיים ומכל הקשת החברתית, וזה נותן לנו כוח להמשיך. אני קורא לכל מי שטרם הצטרף לתפוס עמדה יחד איתנו ולפעול למען עתיד ילדינו."
שוויון חינוכי – ערך שצריך לשמר
קדימה-צורן תמיד הייתה דוגמה לשילוב בין קהילות חילוניות ודתיות. אנו דורשים מהמועצה לשמור על ערכי השוויון החינוכי ובכלל, ולאפשר לנו להמשיך לפעול בהתאם לאופי הייחודי של היישוב שלנו. אין כאן מקום לפילוג או הדרה, אלא לשיתוף פעולה ושוויון, אנחנו קוראים למועצה להסיר במידי את האיום, להעניק הקצאה לתקופת זמן עבור בית הספר הקיים, ולבנות אתנו פתרון ארוך טווח.
תגובת המועצה
מדוברות מועצת קדימה-צורן נמסר: "בית הספר הפרטי 'שערי יהודית', שהינו מוסד מוכר שאינו רשמי ומפוקח על ידי משרד החינוך, שוכן על קרקע שבבעלות המועצה, אשר רכשה אותה מההסתדרות. בית הספר לא עמד בתשלום שכר הדירה למועצה כפי שנקבע בהסכם. בעקבות זאת, ולאחר דיונים ממושכים, הוחלט להעניק לבית הספר הקצאה זמנית לתקופה של שנתיים, על מנת לאפשר לו זמן להתארגן ולמצוא חלופות ראויות.
הקצאת הקרקע הוארכה מספר פעמים, וההארכה האחרונה תסתיים בתאריך 30 ביוני 2025, בהתאם להחלטת מליאת המועצה.